ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ ΤΕΡΣΕΦΑΝΟΥ

Η Ποδοσφαιρική ομάδα Νέα Γενεά Τερσεφάνου ιδρύθηκε επίσημα το 1958, αλλά υπήρχε ως  ποδοσφαιρική ομάδα από παλιά.

Η ομάδα είναι ιδρυτικό μέλος της Επαρχιακής Ποδοσφαιρικής Ένωσης Λάρνακας (Ε.Π.Ε.Λ.) και τα γραφεία της στεγάζονται στις Λαϊκές Οργανώσεις Τερσεφάνου.

Η πορεία της ομάδας υπήρξε μεγάλη και λαμπρή κυρίως τη δεκαετία 1970-80, αφού αναδεικνυόταν κάθε χρόνο πρωταθλήτρια.Η δεκαετία αυτή ονομάστηκε «Χρυσή Δεκαετία» για τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας λόγω των διαδοχικών θριάμβων.

Σκοπός της ομάδας δεν είναι απλά και μόνο η ψυχαγωγία αλλά κυρίως η ενασχόληση της νεολαίας με τον αθλητισμό που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Η ένταξη των νέων στην ομάδα και η ενεργή ανάμειξη τους με τον αθλητισμό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας υγιούς κοινωνικής και όχι μόνο συμπεριφοράς και θα κρατήσει τη νεολαία μακριά από τα ναρκωτικά, τη βία, την παραβατικότητα και άλλους κινδύνους που την απειλούν.

Μελλοντικές προσδοκίες της ομάδας είναι η διατήρηση του καλού κλίματος που επικρατεί καθώς και η ενίσχυση του ενδιαφέροντος της νεολαίας.

Η τοποθέτηση χορτοτάπητα στο κοινοτικό γήπεδο όπου προπονείται η ομάδα θα προσελκύσει ακόμη περισσότερο τα νέα παιδιά.

Η Νέα Γενεά Τερσεφάνου έχει δημιουργήσει και παιδική ποδοσφαιρική ομάδα η οποία συμμετέχει στο παιδικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Ε.Λ.

Πηγή:

Το κείμενο ετοιμάστηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Τερσεφάνου