ΑΠΟ ΛΑΡΝΑΚΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΣΕΦΑΝΟΥ

Για να πάμε από τη Λάρνακα στην Τερσεφάνου υπάρχουν δύο διαδρομές.

 1. Παίρνουμε τη λεωφόρο του αεροδρομίου, περνούμε το αεροδρόμιο και την αλυκή και προχωρούμε προς το Μενεού και το Κίτι. Αφού φτάσουμε στον αστυνομικό σταθμό του Κιτίου παίρνουμε τον δρόμο που οδηγεί προς τον Μαζωτό και μετά τη γέφυρα ακολουθούμε τον δρόμο στα δεξιά μας. Σε 2 λεπτά φτάνουμε στο κέντρο της Τερσεφάνου.

 2. Παίρνουμε τη λεωφόρο που οδηγεί στη Λεμεσό. Μετά τον κυκλοφοριακό κόμβο του Καλού Χωριού παίρνουμε τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Λεμεσού. Ακολουθούμε την πρώτη έξοδο που θα βρούμε στα αριστερά μας που οδηγεί στο χωριό Κλαυδιά. Στα 700 περίπου μέτρα θα ακολουθήσουμε τον δρόμο στα αριστερά μας και σε 5 περίπου λεπτά θα φτάσουμε στην Τερσεφάνου.

Η πρώτη διαδρομή διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά και η δεύτερη περίπου 10-15 λεπτά.

ΑΠΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΣΕΦΑΝΟΥ

Ακολουθούμε τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λάρνακας. Φτάνοντας στον κυκλικό κόμβο του Καλού Χωριού παίρνουμε τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Λεμεσού. Βγαίνουμε από την πρώτη έξοδο που θα βρούμε στα αριστερά μας (Κλαυδιά) και στα 700 περίπου μέτρα θα πάμε αριστερά. Σε 5 περίπου λεπτά θα είμαστε στην Τερσεφάνου

Η διαδρομή αυτή διαρκεί περίπου 35-40 λεπτά.

ΑΠΟ ΛΕΜΕΣΟ ΠΡΟΣ ΤΕΡΣΕΦΑΝΟΥ

1. Παίρνουμε τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λάρνακας. Λίγο πριν τον κυκλοφοριακό κόμβο του Καλού Χωριού παίρνουμε την έξοδο στα αριστερά μας που οδηγεί στο χωριό Κλαυδιά. Περνούμε πάνω από τον αυτοκινητόδρομο και στο τέρμα του δρόμου πηγαίνουμε δεξιά και μετά αριστερά. Σε 5 περίπου λεπτά φτάνουμε στην Τερσεφάνου.

Η διαδρομή αυτή διαρκεί περίπου 35-40 λεπτά.

2. Μια άλλη διαδρομή που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να πάμε από την Λεμεσό στην Τερσεφάνου είναι να βγούμε από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσιάς και να πάρουμε τον δρόμο που οδηγεί προς το Ζύγι. Αφού περάσουμε μέσα από το χωριό θα ακολουθήσουμε τον παραλιακό δρόμο που οδηγεί προς το Κίτι. Είναι πράγματι μια από τις πιο όμορφες διαδρομές που υπάρχουν στην περιοχή. Βλέπεις στα δεξιά σου τη θάλασσα και στα αριστερά σου το υπέροχο φυσικό περιβάλλον. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μεγάλη ανάπτυξη στην περιοχή αυτή. Μόλις φτάσουμε στο Κίτι θα πάρουμε τον δρόμο στα αριστερά μας και σε 5 περίπου λεπτά θα είμαστε στο κέντρο της Τερσεφάνου.

Η διαδρομή αυτή διαρκεί περίπου 45-50 λεπτά.

ΑΠΟ ΠΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΕΡΣΕΦΑΝΟΥ

Για να πάμε από την Πάφο στην Τερσεφάνου θα ακολουθήσουμε τον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού-Λάρνακας. Λίγο πριν τον κυκλοφοριακό κόμβο του Καλού Χωριού θα πάρουμε την αριστερή έξοδο που οδηγεί στο χωριό Κλαυδιά. Θα περάσουμε πάνω από τον αυτοκινητόδρομο και στο τέρμα του δρόμου θα συνεχίσουμε δεξιά και μετά αριστερά και θα φτάσουμε στην Τερσεφάνου

Η διαδρομή αυτή διαρκεί περίπου 70-80 λεπτά.

Σε όλες τις διαδρομές υπάρχουν κατατοπιστικές πινακίδες.

 

Πηγή:
Το κείμενο ετοιμάστηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Τερσεφάνου